Edens Zero: Utalások és egyéb érdekességek

_Raws_Chan_Edens_Zero_03_1080p_0F03C779_.mkv_snapshot_22.03.968.jpg

Az oldalon projektként is futó Edens Zero mangából már az ötödik fejezetnél járunk, de az animéből is lefutott három epizód, így összegezve az eddigieket, összegyűjtöttük milyen érdekességek fedezhetők fel a részekben.

1. Utalások (és/vagy cameo-k) a Fairy Tailre


A) A manga második fejezetében és az anime második részében tűnik fel elsőként konkrét cameo-ként a Fairy Tail anime pár tagja. Mikor a motoros üldözés zajlik a meglepődött tömegben felfedezhetjük Warren Rockot, Max Alorst és Risley Lawt.

03
B) Később a harmadik fejezetben és az anime harmadik részében a "Hullócsillag Fénye" céh tagjai között felfedezhetjük Levy McGardent, Jetet és Droy-t.

02

C) Ugyanúgy a harmadik fejezetben és az anime harmadik részében egy utalás esik egy olyan céhre, ahol a tagok barátok és erős kötelék fűzi őket össze. Happy meg is jegyzi, hogy volt egy ilyen manga, miközben a háttérben elsétál Natsu és Lucy egymásba karolva.

01

Érdekességek a karakterekről


#1: Shiki Granbell

Shiki Granbell az Edens Zero főszereplője, akinek kinézetét Mashima Hiro mangaka korábbi műveinek főszereplőinek átemeléséből alkotta, így nem véletlen, hogy Shiki ennyire hasonlít Natsu Dragneel (Fairy Tail) vagy Haru Glory (Rave Master) karakterére. Érdekesség, hogy az első fejezet, valamint az anime első részének első felében hosszú hajjal Shiki akár Gajeelre (Fairy Tail) is hasonlít. További érdekességek a karakterről:

- Nevét Mashima Hiro korábbi munkájából a Monster Hunter Orage főszereplőjéről kapta, akit Shiki Ryûhô-nak hívnak.

- A "Shiki" név japánul négy évszakot (四季?) jelent, ami Mashima azon tendenciáját követi, hogy főszereplőit évszakokról nevezi el.

- Mashima szerint azért választotta ezt a nevet, hogy képviselje korábbi műveinek csúcspontját.

- Shiki neve a manga korai tervei alapján "Ziggy" lett volna, David Bowie "Ziggy Stardust" című száma alapján, de ezt megváltoztatta és a Ziggy nevet végül a Démonkirály kapta.


#2: Rebecca Bluegarden

Rebecca Bluegarden az Edens Zero másik női főszereplője, akinek kinézetét Mashima szintén korábbi két művéből a Fairy Tailből és a Rave Masterből alkotta meg, ahol Lucy Heartfilia és Elie is hasonlóan nézett ki. További érdekességek:

- Rebecca neve a Rebecca zenekartól származik, amelyet Mashima azért választott, mert Shiki barátok iránti megszállottsága emlékeztette az együttes egyik dalára, a "Friends" -re.


#3: Happy

Happy egy olyan karakter, akinél nem nagyon kell gondolkodni, hogy kiről mintázta a mester, hisz a Fairy Tailből teljes mértékben át lett emelve, a nevével együtt. Egyetlen eltérés, hogy a farkincájának a vége fekete.


#4: Elsie Crimson

Elsie karakterének nagy részét Mashima szintén a Fairy Tailből vette át, még hozzá Erza Scarletről mintázva azt. Még a nevük is hasonló mintát követ, hisz vezetéknevük mindkét esetében a piros/vörös egy szinonimája. További érdekességek:

- Keresztnevének második fele, a "-sie" a tengerre és a kalózokra utal. Nem véletlen, hisz ő egy űrkalóz.

- Elsie köpenyén található szimbólum nagyon hasonló a Fairy Tail logójához. Elsie jobb szemén lévő szemkendő arra utal, hogy Erza elveszítette a jobb szemét és hasonlót viselt kis ideig, amíg Porlyusica vissza nem adta a látását.

- Kalóz zászlajának címere ugyanoda van tetoválva, ahol Erza viselte a Fairy Tail céh jelét, tehát a bal felkarján.

- Erzához hasonlóan Elsie is páncélruhákat használ, amelyek növelik az amúgy is lenyűgöző erőszintjét, de itt a bolygók éteréből hozza létre azokat.

- Bár elsőre fura lehet az amúgy kedves (néha rémisztő) Erza kinézetét ellenséges karakter bőrébe bújva látni (de vajon gonosz karakter Elsie? majd kiderül :P), ez nem az első alkalom. A Fairy Tail Edolas szálban Erza kinézete már megjelent egyszer gonosz karakterként, mint Erza Knightwalker.


#5: Labilia Christy

Labilia karaktere nagy hasonlóságot mutat Wendy Marvell karakterével a Fairy Tailből, bár mellbőségük és koruk is eltérő, nem beszélve a személyiségükről.

- Labilia neve hasonlóan hangzik, mint az angol "lovely" (kedves) szó.


#6: Michael

Michael az a gépezet, aki az első részben tűnt fel, mint Shiki egyik legjobb barátja. Karakterének kinézetét a mester korábbi művéből a Fairy Tailből vette, ahol Mato (Toma E. Fiore király) egy tök jelmezben vezényli a Nagy Mágikus Játékokat.

További érdekességek:


Exceed vs Exide

Happy faja a Fairy Tailben az "exceed" volt, míg az Edens Zeroban az Exide bolygóról származik. Erősen érezhető a hasonlóság.


Plue

Plue feltűnt már a Rave Masterben, a Fairy Tailben és az Edens Zeroban is. Kétségkívül ő Mashima legkedveltebb karaktere. Míg a Rave Masterben és a Fairy Tailben egyaránt Pluenak hívják, addig az Edens Zeroban nincs konkrétan Plue, helyette a nikora faj számos tagja feltűnik.


Griffon Kato

A Rave Masterből ismert Griffon is feltűnik egy pillanatra, bár különösebb jelentősége nincs. Lásd az alábbi kép:

Tumblr Inline Pbqi1tlqsW1sit9zw 250


Ti milyen utalásokat és érdekességeket szúrtatok ki eddig?

A Szerzőről

KiraTheUltimate

KiraTheUltimate

"Ne akarj túlbuzgón halált és igazságot osztani! A legbölcsebbek se látnak előre mindent."
A Szerző cikkei

0 Hozzászólás

Chatbox

Bejegyzés írásához be kell jelentkeznie! Amennyiben még nem regisztrált az oldalra, ide kattintva megteheti.


 • tomyx20
  tomyx20  2 hete

  Még nem jutott rá időm, de tervbe van véve. Először a rövidebbeket fogom sorra keríteni (Fairy Tail: City Hero, Mashima Hero's), amiket ezúton is köszönök, hogy fordítasz.

 • KiraTheUltimate
  KiraTheUltimate  2 hete

  Jah, oké, azért köszönöm a "hozzájárulást" haha bár az és a Monster Soul utolsóként lesz elővéve, szval még évek kérdése :)
  Edens Zrrot is nézed / olvasod?

 • tomyx20
  tomyx20  2 hete

  KiraTheUltimate: Nem azért írtam, hogy ne fordítsd, csak hogy tudj róla. Meg hogy hasonló az ízlésünk.

 • KiraTheUltimate
  KiraTheUltimate  2 hete

  tomyx20: nem célom a népszerűsítése, vagy a szenzáció hajhászás, mint látható a most fordítottakat is alig szedik... de ez nem gátol, mert egyszerűen saját szórakozásra szeretném elkészíteni az összes művét és a kapcsolódó műveket, mindegyiket magas felbontású digitális kiadáshoz... és igen, ebbe beletartozik a Fairy Tail is pl, de ugye már azt is megcsinálták egyszer... úgy gondolom ezzel senki elől nem veszem el a népszerűséget, hisz már évek óta meg lett csinálva egyszer...
  de ez még a jövő zenéje, most elsőként azokat készítem, amikhez még nem volt magyar verzió.

 • tomyx20
  tomyx20  2 hete

  KiraTheUltimate: Én pár éve már lefordítottam Mashima Monster Hunter Orage mangáját.

 • KiraTheUltimate
  KiraTheUltimate  2 hete

  Kb 1 év múlva lenne rá időm, addig befejezem az összes Mashima mesterhez köthető mangát... xDD

 • Ranma
  Ranma  2 hete

  Nem hiszem, a mostani projektekre is alig van időm/időnk. Mind dolgozunk, és már 30+ felett vagyunk(egy kivétellel de ő is dolgozik)... szóval tényleg csak azt csináljuk, amit tényleg szeretünk... de már erre is sokszor alig van idő.

 • fantom222
  fantom222  2 hete

  A Mairimashita! Iruma-kun mangát nem akarjátok majd fordítani?

 • Ranma
  Ranma  3 hete

  Yu-gi-Oh Zexal is visszakerült! Már csak pár kisebb projekt elmaradás van...

 • Ranma
  Ranma  3 hete

  Nincs hír még róla, de nagy valószínűség szerint folytatódik majd egy új sorozattal. A kártyaeladásnak kell egy jó kis reklám.


Állapotfigyelő

Szavazás

Poll: Mi legyen a Souten no Ken befejezése után a fő prioritás?

Online

 • Vendégek: 2
 • Tagok: 0
 • Összes tag:194
 • Legújabb:H3ptrix
 • Legtöbb online:96
  Vendégek: 93 Tagok: 3 ekkor: 2021 április 25 vasárnap - 15:40:24